Skip to main content

Kinder- en opvoed-
coaching


Soms kan je kind in zijn of haar ontwikkeling vastlopen, op school bij het leren of in het contact met leerkracht of andere kinderen of thuis. Ook kun je als opvoeder vastlopen in de opvoeding van je kind. Wanneer je vastloopt, kun je te maken krijgen met ongewenst gedrag en vaak beland je daarmee in een vicieuze cirkel of een negatieve spiraal.

Op zo'n moment kun je een beroep doen op een kinder- of opvoedcoach. De coach kijkt met je mee, helpt om het probleem in beeld te krijgen, bij jou of bij het kind. En helpt je vervolgens om de eigen kwaliteiten van je kind of van jou als opvoeder in te zetten om tot een oplossing te komen. Dit heet oplossingsgericht werken.

Coachingstraject

Een coachingtraject is vaak een kort traject. Na een korte (vaak telefonische) kennismaking, wordt er een afspraak gemaakt voor een intake. Hierin wordt het probleem geschetst en kijken we of er een klik is om samen het traject in te gaan. Vaak zijn een paar sessies al voldoende om weer zelfstandig verder te kunnen gaan.

OpvoedParty

Een andere, laagdrempelige, manier van coaching is een OpvoedParty. Dit is een bijeenkomst waarin je in een klein gezelschap van 4 tot 10 deelnemers, onder mijn deskundige leiding, met elkaar in gesprek gaat over alledaagse opvoedthema's of -dilemma's. Wil je hier meer over weten? Lees dan even verder via deze link!

opvoeden coaching

Tarieven

Coaching kan bij mij thuis plaats vinden, maar ook op school. Daarnaast ben ik ook in de gelegenheid om bij u op huisbezoek te komen en kan coaching ook daar plaats vinden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© foto: Mother.ly

Meer weten?


Heb je na het lezen van onze informatie over kinder- en opvoedcoaching toch nog vragen? Of wil je graag een kennismakingsafspraak maken?