Skip to main content

Gastouder


Bij Jacqueline is een kleinschalige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar in Winkel (NH). Buitenschoolse opvang voor oudere broertjes en zusjes in de leeftijd van 4-13 jaar is eventueel bespreekbaar. Er worden maximaal 6 kinderen opgevangen. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht. Door de opvang van kinderen in verschillende leeftijden, is er ruimte voor interactie tussen de kinderen, waar de kinderen veel van kunnen leren.

Pedagogisch werkplan

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe ik vorm geef aan het gastouderschap. Daarnaast heb ik een uitgebreid pedagogisch werkplan geschreven dat je hier kunt downloaden. Lees het een keer als je er zin in en tijd voor hebt.

spelen met lego

Spelen & leren

Wij wonen in een rustige woonwijk, met een speeltuin in de straat en daarnaast nog verschillende speeltuintjes in de naastgelegen straten.
Verder wonen we op loopafstand van de winkels en de scholen. We gaan dus regelmatig een rondje wandelen en als er oudere kinderen uit school gehaald moeten worden doen we dit ook lopend. Niet alleen goed voor de gezonde frisse neus, maar ook leerzaam, want wat is er veel te zien onderweg!

Ook binnen hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Er is verschillend spelmateriaal aanwezig, zoals bijvoorbeeld Kapla, Little People, een houten treinbaan van Thomas de Stoomlocomtief, auto's en een keukentje. Ook hebben we zogenaamd "open ended speelgoed" van o.a. Grimm's en Grapat. Daarnaast is er een hele kast met spelletjes, puzzels, boekjes en knutsel- en tekenmateriaal.

De kinderen kunnen veel zelfstandig of onder begeleiding spelen. 

In de communicatie met kinderen door de dag heen en bij verschillende activiteiten maak ik gebruik van baby- en kindgebaren.

bordje fruit

Eten, drinken & slapen

Naast het spelen en leren hebben we de eet- en drinkmomenten. Gastouder Bij Jacqueline verzorgt het eten en drinken op vaste momenten op de dag, waarbij we gezellig aan tafel zitten. 's Morgens hebben we een fruit-moment. Dit is ook het moment op de dag waar we even de tijd nemen om samen liedjes te zingen of een boekje te lezen.

Tussen de middag eten we samen gezellig een broodje. En 's middags drinken we thee met een koekje of een monkeyplate met bijvoorbeeld fruit, rauwkost of crackertjes.
In overleg kunnen de kinderen Bij Gastouder Jacqueline ook ontbijten en avondeten. (Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.)
Alleen als er specifieke voedingsbehoeften zijn (zoals flesvoeding en/of dieetvoeding) wordt ouders verzocht dit zelf mee te geven.

Voor de kinderen die overdag nog slapen heb ik boven een bedje waar ze rustig kunnen slapen. Kinderen die niet meer slapen, maar nog wel een rustmomentje nodig hebben, kunnen even op de bank met een boekje of een filmpje.

klok wanneer open Bij Jacqueline

Wanneer open?

Gastouder Bij Jacqueline is geopend op woensdag en donderdag van 7.30 – 17.30 uur. In overleg kan er van deze tijden afgeweken worden.

Gastouder Bij Jacqueline is gesloten op nationale feestdagen (Nieuwjaarsdag, 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaarstdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en oudejaarsdag) en drie weken in de zomervakantie (over het algemeen de eerste drie weken van de schoolvakantie regio Noord) en twee weken rond Kerst. Eventuele extra vrije dagen van Jacqueline worden (zo mogelijk) ten minste 4 weken voor de betreffende datum doorgegeven.

blokken speelgoed

Tarieven

Het tarief van Gastouder Bij Jacqueline is voor 2024 vastgesteld op € 7,00 per kind per uur voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en € 7,25 per kind per uur voor kinderen van 4 jaar en ouder.  Dit is inclusief maaltijden, tussendoortjes en (wasbare) luiers tijdens de opvang, exclusief fles- en dieetvoeding.

Bij de berekening van de gastoudervergoeding wordt uit gegaan van de afgesproken tijden. Wanneer het kind later gebracht wordt of eerder opgehaald wordt, worden de afgesproken tijden gerekend. Wanneer het kind eerder gebracht wordt of later opgehaald wordt, zal deze werkelijke tijd gerekend worden. Bij flexibele opvang wordt minimaal 5 uur per gereserveerde dag in rekening gebracht.

Naast het tarief van Gastouder Bij Jacqueline betaalt u bureaukosten aan het gastouderbureau.
De hoogte van deze kosten verschilt per gastouderbureau. Op dit moment ben ik aangesloten bij ViaVielaLisa's Gastouderbureau. In overleg ben ik bereid aansluiting bij een ander gastouderbureau te overwegen.

Ik sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor kunt in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Meer weten?


Heb je na het lezen van onze informatie over gastouderopvang toch nog vragen? Of wil je graag een kennismakingsafspraak maken?

Reviews

Goede communicatie

Plezier en gezellig

Onze dochter gaat nu bijna een jaar naar Jacqueline. Ze vindt het er altijd erg gezellig en gaat er met plezier heen. De communicatie met Jacqueline is goed. Via WhatsApp ontvangen we berichtjes wat ze die dag gedaan hebben met een foto. Dat is leuk om te lezen en te zien. Verder is Jacqueline flexibel, wat wij als prettig ervaren.

JACQUELINE IS ALTIJD FLEXIBEL, VROLIJK EN TOEGEWIJD.

Ze gaat blij heen, en komt nog blijer terug. 

Sinds een jaar komt mijn dochter bij Jacqueline. Dat was best spannend, aangezien ze met haar 1.5 jaar ze voor het eerst naar een gastouder zou gaan. 

Na de eerste keer was het meteen goed. Ze gaat blij heen, en komt nog blijer terug. 

Elke keer heeft ze iets nieuws geleerd, komt ze thuis met een mooie tekening, of een nieuw spel. 

Sinds 3 maanden gaat de nieuwe baby ook gezellig mee. Ook dat gaat super. 

Jacqueline is altijd flexibel, vrolijk en toegewijd. En de gezellige en lieve foto's die ze stuurt bevestigen hoe fijn ze het hebben bij Jacqueline. 

Linda, moeder van Myla en Logan.

ALS IK ’S MORGENS ONS ZOONTJE NAAR SCHOOL BRENG STAAT JACQUELINE KLAAR OM ONZE DOCHTER MEE TE NEMEN. DIT IS HEEL FIJN.

regelmaat en verantwoord eten en drinken

2 Dagen in de week gaan onze zoon (5) en dochter (2) naar Jacqueline.

Als ik ’s morgens ons zoontje naar school breng staat Jacqueline klaar om onze dochter mee te nemen. Dit is heel fijn. Ons zoontje wordt na schooltijd weer door haar opgehaald. Lekker lopend door het park.
Als één van ons hun ’s avonds weer ophalen staan ze al klaar om weer mee naar huis te gaan.

Onze kinderen kunnen nog niet zo goed vertellen wat ze allemaal bij Jacqueline doen maar er wordt o.a. met andere kinderen gespeeld; thuis of in de speeltuin, geknutseld, liedjes geleerd, gepicknickt, bellen geblazen.

De verjaardag van het kind wordt gevierd met feestmuts, liedjes, wat lekkers en een cadeautje.

Wat ik zelf heel leuk vind is dat onze dochter thuis komt met woorden of liedjes met gebaren erbij die ze bij Jacqueline geleerd heeft.

Prettig vind ik dat er regelmaat is en ze lekker verantwoord eten en drinken krijgen.

Groetjes Judith

ONZE JONGENS GAAN ALTIJD MET VEEL PLEZIER NAAR JACQUELINE!

uitdagend en leuk speelgoed

Ze biedt een fijne huiselijke omgeving. In een fijne buurt met vlakbij een leuke speeltuin.  
Jacqueline zorgt altijd voor genoeg uitdagend en leuk speelgoed/ spelletjes en ook komen de jongens vaak met mooie knutsels of tekeningen thuis! 

De communicatie is vrijwel altijd duidelijk. We worden goed op de hoogte gehouden over wat de kindjes allemaal hebben gedaan, en tussendoor ook vaak nog foto's en grappige quotes!  
Alles verloopt altijd moeiteloos. Al met al zijn wij erg tevreden!! 

Marijn Pool