Skip to main content

Gastouder


Bij Jacqueline is een kleinschalige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar in Winkel (NH). Naast dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar verzorg ik buitenschoolse opvang voor oudere broertjes en zusjes in de leeftijd van 4-13 jaar. Er worden maximaal 6 kinderen opgevangen. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht. Door de opvang van kinderen in verschillende leeftijden, is er ruimte voor interactie tussen de kinderen, waar de kinderen veel van kunnen leren.

Pedagogisch werkplan

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe ik vorm geef aan het gastouderschap. Daarnaast heb ik een uitgebreid pedagogisch werkplan geschreven dat je hier kunt downloaden. Lees het een keer als je er zin in en tijd voor hebt.

spelen met lego spelen met lego

Spelen & leren

Wij wonen in een rustige woonwijk, met een speeltuin in de straat en daarnaast nog verschillende speeltuintjes in de naastgelegen straten.
Verder wonen we op loopafstand van de winkels en de scholen. We gaan dus regelmatig een rondje wandelen en halen de oudere kinderen altijd lopend uit school. Niet alleen goed voor de gezonde frisse neus, maar ook leerzaam, want wat is er veel te zien onderweg!

Maar ook binnen hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Er is verschillend spelmateriaal aanwezig, zoals bijvoorbeeld Kapla, Little People, een houten treinbaan van Thomas de Stoomlocomtief, auto's en een keukentje. Daarnaast is er een hele kast met spelletjes, puzzels, boekjes en knutsel- en tekenmateriaal.
Ook hebben we een abonnement op de Coole KIDS box een leuke box met hoogwaardig spel- en ontwikkelingsmateriaal, die elke twee maanden omgewisseld wordt. Hierdoor hebben we dus altijd voldoende nieuw en uitdagend materiaal in huis.

De kinderen kunnen veel zelfstandig of onder begeleiding spelen. Daarnaast maak ik gebruik van AAP! AAP! Is een programma voor voorschoolse educatie en is door Gastouderland speciaal ontwikkeld voor de gastouderopvang. (Lees hier meer over in mijn pedagogisch werkplan.)

In de communicatie met kinderen door de dag heen en bij verschillende activiteiten maak ik gebruik van baby- en kindgebaren.

bordje fruit bordje fruit

Eten, drinken & slapen

Naast het spelen en leren hebben we de eet- en drinkmomenten. Gastouder Bij Jacqueline verzorgt het eten en drinken op vaste momenten op de dag, waarbij we gezellig aan tafel zitten. 's Morgens hebben we een fruit-moment. Dit is ook het moment op de dag waar we even de tijd nemen om samen liedjes te zingen of een boekje te lezen.

Tussen de middag eten we samen gezellig een broodje. En 's middags, als we de grotere kinderen uit school gehaald hebben, drinken we thee met een koekje of een monkeyplate met bijvoorbeeld fruit, rauwkost of crackertjes.
In overleg kunnen de kinderen Bij Gastouder Jacqueline ook ontbijten en avondeten. Alleen als er specifieke voedingsbehoeften zijn (zoals flesvoeding en/of dieetvoeding) wordt ouders verzocht dit zelf mee te geven.

Voor de kinderen die overdag nog slapen heb ik boven een bedje waar ze rustig kunnen slapen. Kinderen die niet meer slapen, maar nog wel een rustmomentje nodig hebben, kunnen even op de bank met een boekje of een filmpje.

klok wanneer open Bij Jacqueline klok wanneer open Bij Jacqueline

Wanneer open?

Gastouder Bij Jacqueline is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 7.30 – 17.30 uur. In overleg kan er van deze tijden afgeweken worden.

Gastouder Bij Jacqueline is gesloten op nationale feestdagen (Nieuwjaarsdag, 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaarstdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en oudejaarsdag) en drie weken in de zomervakantie (over het algemeen de eerste drie weken van de schoolvakantie regio Noord) en twee weken rond Kerst. Eventuele extra vrije dagen van Jacqueline worden (zo mogelijk) ten minste 4 weken voor de betreffende datum doorgegeven.
Opvang op studiedagen en in overige vakanties is in overleg mogelijk.

blokken speelgoed blokken speelgoed

Tarieven

Het tarief van Gastouder Bij Jacqueline is voor 2023 vastgesteld op € 6,50 per kind per uur voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en € 6,65 per kind per uur voor kinderen van 4 jaar en ouder.  Dit is inclusief maaltijden en tussendoortjes, exclusief luiers, luierdoekjes, fles- en dieetvoeding.

Bij de berekening van de gastoudervergoeding wordt uit gegaan van de afgesproken tijden. Wanneer het kind later gebracht wordt of eerder opgehaald wordt, worden de afgesproken tijden gerekend. Wanneer het kind eerder gebracht wordt of later opgehaald wordt, zal deze werkelijke tijd gerekend worden.

Naast het tarief van Gastouder Bij Jacqueline betaalt u bureaukosten aan het gastouderbureau.
De hoogte van deze kosten verschilt per gastouderbureau. Op dit moment ben ik aangesloten bij ViaViela, Gastouderland en PUUR!. In overleg ben ik bereid aansluiting bij een ander gastouderbureau te overwegen.

Ik sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Hierdoor kunt in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Meer weten?


Heb je na het lezen van onze informatie over gastouderopvang toch nog vragen? Of wil je graag een kennismakingsafspraak maken?